Der findes ikke en færdig liste over godkendte studieophold, men som udgangspunkt kan du få udlandsstipendium og udlandsstudielån til studieophold, der er led i:
- en dansk universitetsbachelor- eller kandidat-/masteruddannelse
- en kort videregående uddannelse eller en professionsbacheloruddannelse på et erhvervsakademi eller en professionshøjskole
- en videregående uddannelse på en journalist- og mediehøjskole eller ingeniørskole
- en videregående maritim uddannelse under Søfartsstyrelsen
- en Erasmus Mundus-uddannelse
Du kan ikke få udlandsstipendium eller udlandsstudielån til studieophold, hvis du er optaget på en uddannelse, der hører under Kulturministeriet (herunder heller ikke uddannelser inden for arkitektur og design). Det er ikke muligt at få udlandsstipendium til et studieophold med et indhold inden for det kunstneriske område.
Du skal have ret til SU
Du skal have ret til SU for at få udlandsstipendium og udlandsstudielån.
Se betingelserne for at få SU her.
Op til to år
Du kan højst få udlandsstipendium i to år svarende til 120 ECTS-point.
Kort videregående uddannelse
Hvis du læser en kort videregående uddannelse i Danmark, kan du højst få udlandsstipendium og udlandsstudielån til ét års studieophold svarende til 60 ECTS-point.
Satsen for udlandsstudielån
Udlandsstipendiet har en maksimumgrænse, der svarer til det beløb, et dansk uddannelsessted får af staten til en tilsvarende uddannelse i Danmark. Hvis udlandsstipendiet ikke dækker hele studieafgiften på dit udenlandske uddannelsessted, kan du optage et udlandsstudielån. Satsen for udlandsstudielån er det beløb, du maksimalt kan låne til uddannelse i udlandet. Se satsen for udlandsstudielån her.